I veckan träffade Therese Persson från Region Gävleborg Svensk Handels hållbarhetsexperter. Dels för att diskutera landstingens och regionernas framtagna riskområdesstrategi för livsmedel och dels för att höra hur Svensk Handel arbetar med hållbarhet gentemot sina medlemmar inom livsmedelsindustrin.

Livsmedel och tillhörande tjänster är från och med 2016 ett av åtta prioriterade riskområden inom landsting och regioner. Mat är en viktig del för patienters tillfrisknande men vissa av livsmedlen odlas eller föds upp i länder där riskerna för kränkningar av mänskliga rättigheter och arbetares rättigheter är hög. Det kan handla om importerad kyckling, frukt och grönt, kaffe och te.

TheresePersson

”Det här är ett nytt riskområde för det nationella arbetet och vi kommer under den närmaste tiden att träffa våra livsmedelsleverantörer och branschorganisationer för att förankra den framtagna handlingsplanen” säger Therese Persson

Ansvarig region för livsmedel: B (Uppsala, Västmanland, Dalarna, Gävleborg)

För mer information hör gärna av dig till Therese Persson Inköpsstrateg Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tel. 026-53 15 65

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för landstingens och regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

bloggen logo

Bloggarkiv