Livsmedel

Här ska förklaringen om riskområdet stå.

Livsmedel och tillhörande tjänster är ett riskområde som landstingen och regionerna från och med 2016 har identifierat som ett av våra åtta prioriterade riskområden. Mat är en viktig del för våra patienters tillfrisknande och vissa av livsmedlen odlas eller föds upp i länder där riskerna för avvikelser gentemot vår uppförandekod för leverantörer är hög. Det kan handla om importerad kyckling, frukt & grönt, kaffe & te.

Ansvarig region: B (Uppsala, Västmanland, Dalarna, Gävleborg)

Vi har sedan 2016 följt upp våra livsmedelsleverantörer i enlighet med vår riskanalys och handlingsplan. Vi följer prioriterade produkter i varje steg från ursprunget tills det når våra köksverksamheter. Under de närmaste åren kommer vi fram för allt fokusera på kartläggning av certifieringar och märkningar inom livsmedelsbranschen samt uppföljning av exempelvis kött och ris. Viktig del i uppföljningsarbetet är dialog med livsmedelsleverantörer och branschorganisationer.

 

Anders Nordahl
Miljö- och säkerhetschef
0706-66 49 44
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.