Om några veckor är det premiär för Folksams poddradio-proram ”Etikpodden”. Det första avsnittet handlar om värderingar och vad de egentligen är värda. Räcker det med en uppförandekod? Och hur översätter man egentligen värderingar till handling.  Det nationella kansliet och vd för SBAB fick ge sin syn på frågorna. Stay tuned!

 I programmet fick vi möjlighet att samtala med Folksams chef för ansvarsfullt ägande om betydelsen av en gemensam värdegrund i företag. Vad betyder det egentligen och varför har det blivit så viktigt för företag att arbeta med. Jag fick även frågor om hur stort värde vi inom landsting och regioner kan lägga vid leverantörernas värdegrund. Kan man skriva in sådana krav vid upphandling och hur kan man faktiskt följa upp att leverantörerna levererar enligt sina värderingar?

 
Podd
 
Foto: Klas Danielsson, vd SBAB, Per Grankvist, skribent och föreläsare, Carina Lundberg Markow, chef för ansvarsfullt ägande på Folksam och Pauline.

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv