”Mäktigast i Hållbarhetssverige

Allt fler gör sin röst hörd i hållbarhetsfrågor, men att skapa förändring kräver hårt arbete. Här är listan över politikerna, näringslivstopparna, forskarna och lobbyisterna som sätter agendan för hållbar utveckling i Sverige.” Så lyder motiveringen till Aktuell Hållbarhets utnämning av de 101 mäktigaste personerna inom hållbarhetssverige, och i år tar Pauline, nationell samordnare för landstingens och regionernas arbete med hållbar upphandling, plats på listan!

Skärmklipp

 

 

 

 

 

 

 

      (http://www.aktuellhallbarhet.se/personerna-pa-plats-81-101-pa-listan-2/)

Vid lanseringen av listan fick Pauline möjligheten att kommentera landstingens och regionernas arbete som en särskild spaning. Pauline kommenterade:

”Vi upphandlar för 120 miljarder per år och då ska vi säkerställa att de produkter vi köper in är framställda under schyssta och bra förhållanden.

Vi har jobbat sen 2010 på nationell nivå med att samordna det här arbetet, och vi ser resultat. Hållbar upphandling är ett effektivt politiskt styrmedel och nu börjar vi få mycket internationell uppmärksamhet vad gäller det här arbetet. Sverige ligger i framkant vad gäller hållbar upphandling. ”

Stort grattis Pauline!

 

Confetti PNG Clipart

Karin Lonaeus
Skrivet av: Karin Lonaeus
Om författaren
Karin Lonaeus arbetar som hållbarhetsstrateg på regionernas nationella kansli för hållbar upphandling.

Nyheter

Vision

Välfärd genom världsledande hållbar upphandling!

programforklaring 2030