Varje år tilldelar den amerikanska organisationen Sustainable Purchasing Leadership Council (SPLC) pris till individer och organisationer som genom sitt arbete med hållbar upphandling har bidragit till en hållbar utveckling. Ett stort grattis till Region Jönköpings län och Stockholms läns landsting till pris för Outstanding Case Study Award för arbetet med hållbar upphandling!

SPLC är en ideell organisation med säte i USA vars syfte är att stötta såväl inköpare som leverantörer i arbetet med att verka för en hållbar utveckling genom hållbar upphandling. SPLC grundades 2013 och har 180 medlemmar som gemensamt upphandlar för mer än 200 miljarder dollar/år. Andra organisationer som också fick pris i år är HP, Hilton, State of New York, State of California och TCO Development.

Till alla er som trott. På allting som vi gjort.

Vill ni följa med oss västerut?

Till alla dom som korsat Atlanten. Visat att det går.

Världen tittar på. Ändå från New Delhi till Moskva.

När vi vinner pris (gräver guld) i USA.”

(Glenmark, Eriksson, Strömstedt).

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Nyheter

Vision

Välfärd genom världsledande hållbar upphandling!

programforklaring 2030