I torsdags förra veckan deltog jag på en heldagsworkshop på ämnet ”Actions for sustainable business” anordnad av Svenska Institutet inom ramen för deras Management program. Dagen, som modererades av Enact, bjöd på interaktiva föreläsningar med bland andra David Bryngelsson från Chalmers universitet, och Sofie Nyström, hållbarhetsexpert på H&M.

Svenska institutets management program är ett unikt program för företagsledare från Afrika, Europa och Asien. Programmet består av en kombination av teori och praktik, inklusive seminarier, möten med framstående experter, företagsbesök samt workshops. Programmet sträcker sig över tre veckor fördelat på fyra månader. I fjol arrangerade jag och Pauline en heldagsworkshop för deltagarna på ämnet hållbar upphandling och hållbara leverantörskedjor.

Morgonens fokus på torsdagens workshop var klimatförändringar. David Bryngelsson från Chalmers Universitet visade verktyget Carbon Cloud och ställde frågor kring hur man kan arbeta för att minska ett företags klimatpåverkan. Efter lunch berättade Sofie Nyström, Global Sustainability Expert på H & M, om H&M:s globala leverantörskedjor och hur de arbetar med sociala hållbarhetsfrågor. Senare på eftermiddagen hölls en workshop där fokus låg på agenda 2030 och utvecklingsmålen. Tack till svenska institutet för en mycket intressant och givande dag!

 

SI 2

SI 1

SI 3

Karin Lonaeus
Skrivet av: Karin Lonaeus
Om författaren
Karin Lonaeus arbetar som hållbarhetsstrateg på regionernas nationella kansli för hållbar upphandling.

Nyheter

Vision

Välfärd genom världsledande hållbar upphandling!

programforklaring 2030