Varje år arrangerar Everfresh, Sveriges största frukt och grönt grossist, en odlarträff där man bjuder in lokala grönsaksodlare. Temat för årets träff var hållbara gröna produkter och över 90 svenska odlare deltog. Olika hållbarhetsaspekter lyftes och Region B (Gävleborg, Dalarna, Sörmland och Uppsala) tillsammans med SKL Kommentus fick möjlighet att presentera vårt gemensamma arbete med hållbar upphandling.

Everfresh är den svenska delen av Total Produce Plc, en av Europas största frukt och grönt grossister med huvudkontor i Dublin.  Total Produce är en av världens största livsmedelsproducent och finns i 23 länder och omsätter 3.5 miljarder euro varje år.
Under dagen presenterade Everfresh hur de arbetar med hållbarhet. Martin & Servera berättade om deras hållbarhetskrav och hur de följer upp sina krav i leveranskedjorna. Det Region B och SKL Kommentus förmedlade var att vi harmoniserar och koordinerar vårt arbete. Och framförallt – Vi vill ha dialog. Positiva förändringar sker i samverkan!

everfresh002ThereseLouise

Therese Persson, inköpsstrateg Region Gävleborg samt Louise Svensson, hållbarhetsstrateg SKL Kommentus

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Nyheter

Vision

Välfärd genom världsledande hållbar upphandling!

programforklaring 2030