Den 13 juni samlades ett 40-tal upphandlare, måltidsansvariga, leverantörer och andra intressenter på World Trade Center i Stockholm till en branschdialog för uppföljning i livsmedelskedjan med fokus på social hållbarhet. Bakom inbjudan stod Upphandlingsmyndigheten tillsammans med Sveriges landstings och regioners nationella samarbete och SKL Kommentus.

Therese Persson, regional samordnare för region B presenterade det nationella arbetet som bedrivs inom riskområdet livsmedel. Hon berättade hur vi arbetar med riskanalyser, handlingsplaner och avtalsuppföljningar inklusive kontors- och fabriksrevisioner.

Therese säger "Det blev en bra dag med många diskussioner om utmaningar och möjligheter och hur vi tillsammans kan arbeta mot förbättringar. Det var glädjande att så många leverantörer deltog och visade således på att de tar frågorna på allvar."

therese persson livsmedel

Foto: Therese Persson, regional samordnare Region B, Livsmedel

 

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Nyheter

Vision

Välfärd genom världsledande hållbar upphandling!

programforklaring 2030