Axfoundation bjöd in till ett uppföljningsmöte kring leverantörsansvar inom livsmedelsindustrin i Thailand. Intresset och engagemanget för migrantarbetarfrågan i Thailand är stort bland svenska organisationer vilket var tydligt på mötet på Axfoundations kontor den 11 januari.

Mötet inleddes med en bakgrundsinformation om migrantarbetares situation i Thailand. Sedan fick vi ta del av hur det Thailändska företaget CP Food samt det norska bolaget Mills arbetar med frågan. Sandra Atler, människorättsjurist vid Enact, presenterade FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter och Initiativ för Etisk Handel (IEH) presenterade sitt arbete. Flera företag tittar även på en lösning för att utbilda arbetare på plats om sina rättigheter.

Axfoundation kommer under året att fortsätta bjuda in aktörer till dialog och samverkan.

axfoundation 3

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv