Revisionen pekade på avvikelser såsom avsaknad av rutin för att identifiera och prioritera risker för avvikelser gentemot sociala krav i avtalet, avsaknad av rutin för att vidareförmedla våra krav ner i leverantörskedjan, avsaknad av uppföljningsrutin, avsaknad av rutin för avvikelsehantering av de sociala kontraktsvillkoren.

I dialog med leverantören har Region B krävt en tydlig åtgärdsplan för att åtgärda observerade avvikelser. Leverantörerna har alla återkommit med specifika åtgärdsplaner vilket löpande kommer att följas upp. Nu finns revisionsrapporterna publicerade under riskområdet Livsmedel (www.hållbarupphandling.se) .

För mer information hör gärna av dig till Therese Persson Inköpsstrateg Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Tel. 026-53 15 65 eller Pauline Göthberg, nationella samordnare, 070-089 1893, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv