På initiativ av Region Gotlands upphandlingsavdelning och vår regionala kontaktperson arrangerades en heldag där det nationella kansliet informerade och besvarade frågor om det nationella arbetet med hållbar upphandling. Vi fick även möjlighet att ha fördjupad dialog med våra lokala kontaktpersoner för miljö och socialt ansvar.
Under dagen diskuterades hur Region Gotland bidrar till det gemensamma arbetet och vad som är på gång. 

Region Gotland ingår i region D med nationellt ansvar för förband. Inom region pågår för närvarande uppföljningar av förbandsartiklar och sårbehandling samt tryckförband hos två leverantörer.  Två kontorsrevisioner har genomförts hos Smith&Nephew och Hartmann.

Vi tackar Region Gotland och upphandlingsavdelningen för att ha arrangerat samtliga möten och för mycket bra diskussioner.

 

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv