20190312 Sw. medtech

 

Projektet är ett flerpartsinitiativ som syftar till att adressera risker för barnarbete och modernt slaveri inom instrumenttillverkningen i Pakistan. Genom projektet genomförs en studie för att identifiera de huvudsakliga riskerna avseende barnarbete och modernt slaveri i leveranskedjan för kirurgiska instrument. Kunskapen från studien ska sedan ligga till grund för strategier för att adressera nyckelfaktorer i syfte att bekämpa riskerna i leveranskedjan och därmed skapa bättre arbetsvillkor genom hållbara affärsmetoder. Ett annat viktigt syfte med projektet är att öka förståelsen för utmaningarna inom industrin och skapa ökad transparens i leveranskedjan, på såväl global som lokal nivå.

Projektet presenterades även i samband med publicering vid Swedish Medtechs hållbarhetsråd Sustainable Affairs under måndagen. Leverantörer uppmuntrades att ansluta sig till projektet och medverka i det fortsatta arbetet, som bland annat innefattar att utveckla best practice för en hållbar offentlig upphandling. Detta innebär bland annat även att utveckla nya krav och kriterier för riskområdet kirurgiska instrument.

Är du intresserad av att veta mer? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Karin Lonaeus
Skrivet av: Karin Lonaeus
Om författaren
Karin Lonaeus arbetar som hållbarhetsstrateg på regionernas nationella kansli för hållbar upphandling.

Arkiv