Ett av temana för Philips konferens var hållbarhet vilket under dagen belystes genom olika miljömässiga, sociala och ekonomiska perspektiv. Under inledningsanförandet talade Philips globala hållbarhetschef Robert Metzke om det omfattande arbete som Philips bedriver. Han berättade även att nordiska kunder, såväl privata som offentliga, ställer höga krav på hållbarhet.

Philips är en av världens största elektroniktillverkare med en försäljning på över 18 miljarder euro. Huvudkontoret ligger i Amsterdam och företaget har över 77 000 anställda i fler än 60 länder. Philips arbetar utifrån tre segment: Consumer Lifestyle, Philips Lighting och Philips Healthcare och det är framförallt Philips Healthcare som är leverantör till Sveriges regioner.
Philips är också medlemmar i Responsible Business Alliance (RBA). RBA är en medlemsorganisation som arbetar för socialt och miljömässigt ansvarstagande inom it- och elektronikbranschen samt bilindustrin. RBA grundades för 13 år sedan av åtta ledande it-tillverkare varav Philips var en. De har idag 366 medlemmar från alla led i leverantörskedjan. Medlemsföretagen omsätter 7.7 miljarder USD och sysselsätter 6 miljoner medarbetare i 120 länder.

Vi tackar för möjligheten att få berätta om vårt arbete och ser fram mot fortsatt bra dialog!

Philips

Pauline Göthberg
Skrivet av: Pauline Göthberg
Om författaren
Pauline Göthberg arbetar som nationell samordnare för regionernas gemensamma initiativ för hållbar upphandling. Pauline disputerade vid KTH i juni 2011 på en avhandling om hållbart företagande (CSR) och har tidigare skrivit flera läroböcker om hållbar utveckling och socialt ansvarstagande.

Arkiv