top of page
Sök
hallbarupphandling

Kahls Kaffe AB godkänd efter återrevision

En återrevision av Kahls Kaffe AB visar att leverantören åtgärdat de brister som upptäcktes vid revision i september i fjol. Uppföljningen gällde regionernas särskilda villkor för hållbara leveranskedjor.



Återrevisionen av Kahls Kaffe AB ägde rum i maj och fokuserade på uppföljningen av regionernas särskilda kontraktsvillkor för hållbara leveranskedjor. Kontraktsvillkoren ligger i linje med FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter och ställer bland annat krav på att leverantörer ska identifiera och hantera sina hållbarhetsrisker.


Vid den första revisionen återfanns brister hos leverantören på tre punkter: att de inte kunde styrka att de vidareförmedlar sin uppförandekod för mänskliga rättigheter och miljö till underleverantörer, att de inte kunde styrka sin rätt att besöka underleverantörers produktionsanläggningar och att de saknar en tydlig ansvarsfördelning för kontraktsvillkoren internt.


Samtliga avvikelser har nu åtgärdats, visar revisionsbyrån WSP:s rapport från återrevisionen.


Leverantör av intresse för flera regioner

Kahls Kaffe AB följdes upp på stickprovet kaffe som ingår i inköpskategorin Livsmedel. Livsmedel är en av sexton inköpskategorier som prioriterats i regionernas gemensamma hållbarhetsarbete under perioden 2023-2025.

Läs mer om regionernas arbete med prioriterade inköpskategorier och gemensamma uppföljning av leverantörer på Hållbarupphandling.se


Fakta

Leverantör: Kahls Kaffe AB

Tidpunkt för revision: 29 september 2023

Tidpunkt för återrevision: 17 maj 2024 Urval för stickprov: Kaffe, mörkrost

Regioner med avtal: Örebro, Skåne, Jönköpings län

Utfall av revision: Godkänd

Uppföljning: Ingen åtgärd krävs

En sammanfattning av revisionsrapporten hittas här.

För fler frågor, kontakta David Holfve, Region Gävleborg.


Inlägg: Blog2_Post
bottom of page