top of page
Sök
hallbarupphandling

Utbildning för leverantörer: Tillbörlig aktsamhet för hållbara leveranskedjor

Är du leverantör till offentlig sektor och befinner dig i en risksektor där det förekommer risk för  brott mot mänskliga rättigheter, arbetstagares rättigheter, miljö i tillverkningsland och anti-korruption? Nu får du möjlighet att få en gratis utbildning i de krav som regionerna och Adda ställer i sina upphandlingar.



Tid: torsdag 24 oktober, 09:30 - 11:45 CEST

Plats: Online


Många av de varor som offentlig sektor köper in tillverkas i länder där det finns betydande risker för mänskliga rättigheter, arbetares rättigheter, miljön och affärsetik. Det kan till exempel handla om IT-produkter, byggmaterial, livsmedel och sjukvårdsmaterial. Vi och ni har en viktig roll att motverka dessa risker i våra leveranskedjor.   


Efter närmare två år och en omfattande konsultationsrunda lanserade Adda och regionsamarbetet Hållbar Upphandling tidigare i år nya villkor för hållbara leveranskedjor. Samtidigt lanserades ett webbaserat stöd som ska underlätta för er som leverantörer att motverka riskerna i leveranskedjorna.  


Nu erbjuder vi en gratis utbildning i vad dessa krav innebär.  

  • Under utbildningen kommer vi att göra en bredare inflygning om hur de reviderade villkoren linjerar med befintlig och kommande lagstiftning på området.  

  • Ni kommer att få ta del av vilka processer och rutiner som ni behöver ha på plats för att kunna identifiera, förhindra och begränsa risker i era leveranskedjor.  

  • Vi kommer att fördjupa oss i ett av huvudmomenten, nämligen själva riskanalysen.  

  • Sist men inte minst har vi bjudit in en av alla de revisorer som hjälper oss att genomföra kontorsrevisioner för att berätta hur det går till och ni har möjlighet att ställa frågor.  


Talare

  • Nohrstedt Peter

    Hållbarhetschef, Adda Inköpscentral

  • Pauline Göthberg

    Nationell samordnare, Regionernas kansli hållbar upphandling



Inlägg: Blog2_Post
bottom of page